MONITORUL APĂRĂRII | În pofida eforturilor lui Donald Trump, preşedintele sud-coreean consideră că Rusia are un rol esenţial în instaurarea păcii în Peninsula Coreea

Cooperarea cu Rusia este esenţială pentru instaurarea păcii în Peninsula Coreea, a afirmat joi, la Moscova, preşedintele Coreei de Sud, Moon Jae-In.

1118 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | În pofida eforturilor lui Donald Trump, preşedintele sud-coreean consideră că Rusia are un rol esenţial în instaurarea păcii în Peninsula Coreea

Preşedintele Coreei de Sud, Moon Jae-In, consideră că Rusia are un rol esenţial în instaurarea păcii în Peninsula Coreea

"Cooperarea cu Rusia este un element esenţial în eforturile în sensul instaurării păcii în Peninsula Coreea. Eforturile mele se îndreaptă în acest sens", a declarat Moon Jae-In într-un discurs rostit în Duma de Stat (Camera inferioară a Parlamentului rus).

"Sper că voi reuşi să fiu convingător în legătură cu intenţiile Coreei de Sud de a coopera cu Rusia. Sunt sigur că prietenia noastră va deschide noi oportunităţi în Eurasia", a spus Moon Jae-In, citat de agenţia de presă Tass.

Moon Jae-In se află în vizită de stat în Rusia, unde va avea o serie de întrevederi, inclusiv cu preşedintele Vladimir Putin şi cu premierul Dmitri Medvedev. În contextul vizitei, Preşedinţia de la Seul a salutat "contribuţiile semnificative" ale Rusiei la eforturile pentru denuclearizarea Coreei de Nord.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici