În PREMIERĂ: Schimb de focuri între TRAFICANŢII de imigranţi şi Paza de Coastă libiană, în Marea Mediterană. Patru suspecţi au murit

Patru presupuşi traficanţi de imigranţi au murit într-un schimb de focuri cu agenţi ai Pazei de Coastă libiene, joi, în sudul Mării Mediterane, anunţă autorităţile libiene, citate de site-ul agenţiei Reuters.

1477 afișări
Imaginea articolului În PREMIERĂ: Schimb de focuri între TRAFICANŢII de imigranţi şi Paza de Coastă libiană, în Marea Mediterană. Patru suspecţi au murit

Schimb de focuri între TRAFICANŢII de imigranţi şi Paza de Coastă libiană, în Marea Mediterană: Patru suspecţi au murit

Ayoub Qassem, purtătorul de cuvânt al Pazei de Coastă libiene, a declarat că schimbul de focuri a izbucnit în momentul în care s-a încercat interceptarea unei ambarcaţiuni implicată în coordonarea transporturilor de imigranţi extracomunitari, în largul portului libian Zawiya, situat la 45 de kilometri vest de Tripoli.

"Paza de Coastă a detectat o ambarcaţiune suspectă. Persoanele înarmate care conduceau ambarcaţiunea au refuzat să oprească, lucru care indică probabilitatea să fi fost vorba de traficanţi de imigranţi. Au deschis focul spre nava de patrulare, care a ripostat", a spus Qassem.

Patru suspecţi au murit, doi au fost arestaţi, iar unul este dispărut. Un jurnalist german care se afla la bordul navei Pazei de Coastă a fost rănit uşor după ce a alunecat şi a căzut.

Autorităţile libiene au intensificat, la îndemnurile Uniunii Europene, operaţiunile pentru descurajarea traficului cu imigranţi pe Marea Mediterană din Libia spre Italia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici