UNGARIA construieşte al doilea gard la frontieră. Premierul Viktor Orban: Va împiedica pătrunderea mulţimilor de imigranţi. Oamenii din Austria şi Germania pot să doarmă liniştiţi

Cel de-al doilea gard, ce va fi construit la frontiera sudică a Ungariei până la sfârşitul lunii mai, va împiedica pătrunderea mulţimilor de imigranţi ce sosesc dinspre Turcia, a declarat vineri premierul ungar, Viktor Urban, citat de MTI.

5204 afișări
Imaginea articolului UNGARIA construieşte al doilea gard la frontieră. Premierul Viktor Orban: Va împiedica pătrunderea mulţimilor de imigranţi. Oamenii din Austria şi Germania pot să doarmă liniştiţi

Viktor Orban, premier ungar: Al doilea gard de la frontiera Ungariei va împiedica pătrunderea mulţimilor de imigranţi

”Oamenii din Austria şi Germania pot să doarmă liniştiţi pentru că ungarii vor proteja frontierele externe ale Europei”, a afirmat Orban pentru postul de radio Kossuth.

Premierul ungar a recţionat în faţa suspendării parţiale a acordului imigraţiei dintre Turcia şi Uniunea Europeană.

El a subliniat faptul că anterior a susţinut că UE trebuie să ajungă la un acord cu Turcia, adăugând că în acelaşi timp că ”punerea securităţii noaste exclusiv în mâinile lor nu a reprezentat o politică inteligentă”.

”Să punem securitatea noastră în mâinile Turciei, în timp ce noi îi supărăm, atacăm şi criticăm este şi mai puţin inteligent”, a adăugat acesta.

Orban a afirmat că acesta a fost motivul pentru care a solicitat construirea gardurilor cu ”forţă totală”, în acelaşi timp în care acordul cu Turcia era în aplicare.

Potrivit unei decizii luate marţi de CEDO, Ungaria a deţinut în mod ilegal doi imigranţi extracomunitari într-o zonă de tranzit situată la frontiera cu Serbia, decizia riscând să afecteze planul Guvernului Viktor Orban de a deţine zeci de mii de solicitanţi de azil.

Comentând asupra acestei decizii, Orban a afirmat că : ”Ungaria a fost dată în judecată de o organizaţie internaţională finanţată parţial de George Soros, care a sfârşit în cele din urmă prin a câştiga procesul, cu alte cuvinte, tribunalul a pedepsit un stat ce se supune legilor”.

El a adăugat că: ”Uniunea Europeană ar trebui să-şi menţină scopul de a păstra imigranţii în afara continentului şi de a-i separa de adevăraţii refugiaţi din afara frontierelor europene”.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici