Donald Trump ar fi dezvăluit informaţii clasificate despre CIA, acuză un congresman democrat

Preşedintele SUA, Donald Trump, a fost neglijent cu informaţii clasificate, acuză un congresman democrat, Adam Schiff, după ce liderul de la Casa Albă a dezvăluit că date ale Agenţiei Centrale pentru Informaţii (CIA) au fost obţinute prin atacuri cibernetice în timpul Administraţiei Barack Obama.

1336 afișări
Imaginea articolului Donald Trump ar fi dezvăluit informaţii clasificate despre CIA, acuză un congresman democrat

Donald Trump ar fi dezvăluit informaţii clasificate despre CIA, acuză un congresman democrat (Imagine: Hepta)

Într-un interviu acordat postului Fox News, Donald Trump a încercat să justifice sugestiile că Turnul Tower ar fi fost interceptat în timpul mandatului preşedintelui Barack Obama, în campania electorală prezidenţială.

"Apropo de CIA, vreau ca oamenii să ştie că au fost sustrase date de la CIA prin atacuri cibernetice, s-au luat o serie de lucruri, în anii Administraţiei Obama. Nu a fost în timpul nostru", a spus Trump.

Ca reacţie, Adam Schiff, membru al Comisiei pentru Informaţii a Camerei Reprezentanţilor, a acuzat că Donald Trump este neglijent cu informaţii clasificate.

"Preşedintele pare să fi vorbit despre un lucru care, dacă se va dovedi adevărat şi precis, ar putea fi considerat informaţie clasificată", a afirmat Schiff, citat de site-ul Politico.com.

Site-ul pentru transparenţă WikiLeaks a dezvăluit recent o serie de informaţii sustrase de la CIA prin atacuri cibernetice.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici