În Spania, numărul cazurilor de variola maimuţei a crescut la 21

Autorităţile regionale din Madrid au raportat vineri 14 cazuri de variola maimuţei, ridicând numărul total de cazuri la 21 în Spania.

650 afișări
Imaginea articolului În Spania, numărul cazurilor de variola maimuţei a crescut la 21

În Spania, numărul cazurilor de variola maimuţei a crescut la 21

Există alte 20 de cazuri suspecte, 19 în regiunea centrală a Madridului şi unul în Insulele Canare, au anunţat vineri autorităţile sanitare, potrivit Reuters.

Spania evaluează diferite opţiuni terapeutice, cum ar fi antivirale şi vaccinuri, dar până în prezent toate cazurile au simptome uşoare şi, prin urmare, nu a fost necesar un tratament specific ad-hoc, a declarat vineri ministrul spaniol al Sănătăţii, Carolina Darias.

Între timp, Italia a confirmat alte două infecţii cu variola maimuţei, ajungând la 3 cazuri în total. Germania şi Australia tocmai au detectat primul caz, iar Belgia primele 2 cazuri.

Variola maimuţei este o infecţie virală de obicei uşoară. Simptomele includ febră, dureri de cap şi erupţii cutanate.

Mai multe cazuri au fost depistate în Marea Britanie - unde autorităţile oferă un vaccin antivariolic angajaţilor din sănătate şi altor persoane care ar fi putut fi expuse - şi altele în alte părţi ale Europei, inclusiv în Portugalia, ţara vecină a Spaniei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici