În Texas a avut loc prima execuţie din 2021. Bărbatul încercase să obţină clemenţa guvernatorului cu un clip neobişnuit VIDEO

  • Quintin Jones încercase să obţină clemenţa guvernatorului cu un videoclip neobişnuit.
  • Lui Quintin Jones i-a fost administrată injecţia letală şi a fost declarat mort la 18:40, ora locală.
  • De la învestirea lui Joe Biden la Casa Albă, în SUA nu au mai avut loc execuţii.
1525 afișări
Imaginea articolului În Texas a avut loc prima execuţie din 2021. Bărbatul încercase să obţină clemenţa guvernatorului cu un clip neobişnuit VIDEO

Foto: Profimedia

Statul american Texas, a executat miercuri, 19 mai, un afro-american condamnat la moarte pentru uciderea unui octogenar. Bărbatul încercase să obţină clemenţa guvernatorului cu un clip neobişnuit.
 
Lui Quintin Jones i-a fost administrată injecţia letală şi a fost declarat mort la 18:40, ora locală, în penitenciarul Huntsville, devenind primul deţinut executat în Texas în 2021, notează Le Figaro.
 
Într-un clip de patru minute, filmat la vorbitor şi postat online de New York Times săptămâna trecută, Quintin Jones i s-a adresat direct oficialului republican Greg Abbott pentru a-i cere să-i schimbe pedeapsa cu închisoarea pe viaţă. „Am ucis pe cineva în urmă cu peste 20 de ani,” a recunoscut bărbatul în vârstă de 41 de ani care, în 1999, şi-a bătut mătuşa de 83 de ani cu o bată de baseball, înainte de a-i fura 30 de dolari pentru a-şi cumpăra droguri. Dar „nu mai sunt aceeaşi persoană,” a pledat el, înainte de a adăuga: „Domnule guvernator, dacă aţi putea găsi ceva în inima dumneavoastră ceva ca să-mi acordaţi clemenţă, aş putea continua să trăiesc pentru a deveni mai bun." 
 
 
Greg Abbott, care a acordat clemenţă unui singur condamnat la moarte în şase ani, nu a reacţionat la clipul lui Quintin Jones până miercuri.
 
Între timp, avocaţii lui Quintin Jones au înaintat un ultim recurs la Curtea Supremă a SUA în încercarea de a obţine o suspendare. Aceştia au argumentat că clientul lor suferea de un „handicap intelectual.”
 
De la învestirea lui Joe Biden la Casa Albă, în SUA nu au mai avut loc execuţii. Chiar şi cele mai represive state, cum ar fi Texasul, au renunţat, cu rare excepţii, la această practică de la începutul pandemiei. 
 
Administraţia lui Donald Trump a reluat în iulie 2020 execuţiile federale şi a permis administrarea unui număr record (13) de injecţii letale până în ultimele zile ale mandatului său.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici