Înainte şi după. Imaginile arată distrugerile masive din Gaza. Războiul din Fâşia Gaza generează distrugeri comparabile cu cele mai devastatoare războaie urbane din istoria modernă

Războiul din Fâşia Gaza generează distrugeri comparabile, ca amploare, cu cele mai devastatoare războaie urbane din istoria modernă, scrie WSJ.

3161 afișări
Imaginea articolului Înainte şi după. Imaginile arată distrugerile masive din Gaza. Războiul din Fâşia Gaza generează distrugeri comparabile cu cele mai devastatoare războaie urbane din istoria modernă

Până la jumătatea lunii decembrie, Israelul a aruncat 29.000 de bombe, muniţii şi obuze asupra Fâşiei Gaza. Aproape 70% din cele 439.000 de locuinţe din Gaza şi aproximativ jumătate din clădirile sale au fost avariate sau distruse. Bombardamentele au avariat biserici bizantine şi moschei vechi, fabrici, centre comerciale, hoteluri, teatre şi şcoli. O mare parte din infrastructura de apă, electrică, de comunicaţii este distrusă.

Israelul afirmă că campania de bombardamente şi ofensiva terestră a provocat mii de victime în rândul ţintei vizate, Hamas. Atacul transfrontalier al acestei grupări teroriste a ucis 1.200 de israelieni, majoritatea civili, potrivit oficialilor israelieni. Atacatorii au torturat locuitorii şi au incendiat case.

Ca răspuns al Israelului a lansat o campanie împotriva Hamas, dar războiul urban lasă şi multe victime colaterale.

Distrugerile din campania împotriva Hamas se aseamănă cu cele lăsate de bombardamentele Aliaţilor asupra oraşelor germane în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

"Cuvântul "Gaza" va rămâne în istorie alături de Dresda şi de alte oraşe celebre care au fost bombardate. Ceea ce vedeţi în Gaza se află în top 25% dintre cele mai intense campanii de pedepsire din istorie", a declarat Robert Pape, politolog la Universitatea din Chicago şi autorul unei istorii a bombardamentelor aeriene, relatează WSJ.

Publicaţia americană a obţinut imagini din satelit cu Gaza înainte de război şi cu Gaza acum la aproape 3 luni de conflict.

Înainte

După

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici