Înaltul comisar pentru Drepturile Omului de la ONU: Împuşcarea lui Jacob Blake reprezintă o folosire ”excesivă” a forţei

  • Biroul ONU pentru drepturile omului spune că poliţiştii au folosit forţa în mod excesiv în momentul în care l-au împuşcat pe Jacob Blake
  • ONU: Actul comis împotriva lui Blake pare să fie de natură discriminatorie
  • Jacob Blake a fost împuşcat de mai multe ori în spate de un poliţist în Wisconsin
1868 afișări
Imaginea articolului Înaltul comisar pentru Drepturile Omului de la ONU: Împuşcarea lui Jacob Blake reprezintă o folosire ”excesivă” a forţei

Înaltul comisar pentru Drepturile Omului de la ONU: Împuşcarea lui Jacob Blake reprezintă o folosire ”excesivă” a forţei

Un purtător de cuvânt al Înaltului Comisar pentru Drepturile Omului din cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite, Rupert Colville, a declarat vineri că, din imaginile care surprind momentul în care un bărbat de culoare din Wisconsin este împuşcat, pare să rezulte că ofiţerul de poliţie a folosit o forţă „excesivă”, care era probabil de natură discriminatorie, scrie Reuters.

Momentul în care Blake a fost împuşcat în spate de un ofiţer de poliţie, în timp ce trei dintre copiii săi urmăreau întreaga scenă, a fost filmat de trecători şi a devenit viral pe reţelele de socializare.

"Din imaginile disponibile pe care le-am văzut în acest moment, poliţia pare să fi folosit în mod excesiv forţa împotriva lui Jacob Blake", a spus Rupert Colville în cadrul unui briefing virtual la Geneva.

„De asemenea, pare foarte posibil ca forţa folosită împotriva lui Blake să fie de natură discriminatorie”, a adăugat el.

Reprezentantul, Biroului Înaltului Comisar pentru Drepturile Omului al ONU, Michelle Bachelet, a cărui voce are autoritate morală, deşi biroul său nu poate obliga statele să respecte recomandările sale, a mai spus că utilizarea forţei nu apare să respecte standardele internaţionale.

În ceea ce priveşte incidentul produs marţi seara, când un adolescent de 17 ani a împuşcat trei participanţi la un protest Black Lives Matter, Colville l-a descris ca fiind un exemplu nefericit insuficienţei controlului armelor din SUA.

„Ar trebui să fie de neconceput ca un 17 ani să aibă o puşcă automată şi să fie în poziţia de a împuşca oameni într-o situaţie atât de tensionată”, a conchis el.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici