Încă două ţări furnizează echipamente militare suplimentare Ucrainei

Cehia a anunţat, vineri, trimiterea de tancuri şi sisteme de rachete în Ucraina, iar Slovacia a furnizat armatei ucrainene un sistem antiaerian S-300, în contextul confruntărilor militare cu armata rusă.

31098 afișări
Imaginea articolului Încă două ţări furnizează echipamente militare suplimentare Ucrainei

Guvernul de la Praga a furnizat Ucrainei cinci tancuri T-72, precum şi vehicule blindate de infanterie, potrivit agenţiei Reuters. De asemenea, Cehia a furnizat Ucrainei sisteme de rachete Strela-10 (SA-13 Gopher), a declarat un analist de la site-ul Respekt.cz.

Ministerul Apărării de la Praga nu a oferit detalii despre echipamentele transferate în Ucraina. Cehia şi Slovacia au echipamente militare de fabricaţie sovietică, iar armata ucraineană a solicitat astfel de echipamente, întrucât militarii ucraineni sunt familiarizaţi cu utilizarea.

"Furnizăm de câteva săptămâni echipamente militare grele, mă refer la modul general, dar este clar că sunt tancuri, vehicule de infanterie, sisteme de artilerie şi lansatoare de rachete. Din Cehia au fost furnizate echipamente de sute de milioane de dolari", a declarat un oficial de rang înalt din cadrul Ministerului ceh al Apărării, citat de agenţia Reuters.

La rândul său, premierul Slovaciei, Eduard Heger, a anunţat vineri că a furnizat Ucrainei un sistem antiaerian S-300. "Aş vrea să confirm că Slovacia a furnizat Ucrainei un sistem antiaerian S-300. Naţiunea ucraineană îşi apără curajos teritoriul suveran, la fel şi noi. Este obligaţia noastră să ajutăm, nu să stăm degeaba şi să fim ignoranţi faţă de pierderile de vieţi omeneşti din cauza agresiunii Rusiei", a declarat Eduard Heger, citat de cotidianul Le Figaro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
cehia,
slovacia,
ucraina

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici