Încă o caravană cu migranţi se îndreaptă spre SUA, din Mexic

Sute de persoane se îndreaptă în marş spre graniţa cu SUA, din Mexic. Ar urma să se unească, la Huixtla, cu o caravană mai mare, pornită de o săptămână la drum, informează, luni, Reuters.

557 afișări
Imaginea articolului Încă o caravană cu migranţi se îndreaptă spre SUA, din Mexic

Încă o caravană cu migranţi se îndreaptă spre SUA, din Mexic

O caravană formată din sute de migranţi a plecat, duminică, din oraşul Tapachula, sudul Mexicului, spre graniţa de sud a SUA.

Caravana intenţionează să se alăture unei caravane mai mari care a plecat în urmă cu şase zile şi care este oprită la aproximativ 40 km în nordul Mexicului, în oraşul Huixtla.

Persoanele care fac parte din grupul de migranţi sunt din Cuba, El Salvador, Guatemala, Haiti, dar mai ales din Honduras şi Venezuela.

Organizatorii au declarat că prima caravană a ajuns la aproximativ 7.000 de persoane, în timp ce guvernul din statul Chiapas, situat în sudul ţării, a estimat că grupul are 3.500 de persoane.

„Cred că 3,4 luni este prea mult timp de aşteptat pentru a obţine o viză umanitară, pentru a putea călători pe teritoriul mexican”, a declarat un reprezentant al caravanei, Selma Alvarez din Venezuela.

„Pentru că suntem la mila coioţilor, a infractorilor, este bine că ne însoţim unii pe alţii în caravană, mi se pare mai sigur”, a mai spus aceasta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici