Încă un important ofical rus ameninţă cu arma nucleară

Moscova susţine că SUA sunt la un pas de implicare directă în conflict.

10034 afișări
Imaginea articolului Încă un important ofical rus ameninţă cu arma nucleară

Viceministrul rus de externe Serghei Riabkov a avertizat Washingtonul să nu furnizeze arme cu rază lungă de acţiune Ucrainei, spunând că Statele Unite sunt pe punctul de a se implica direct în conflict. Ryabkov a amintit apoi de doctrina militară a ţării, care prevede utilizarea armelor nucleare în cazul unei ameninţări la adresa existenţei statului rus.

„Am avertizat în repetate rânduri Statele Unite despre consecinţele care ar putea apărea dacă vor continua să inunde Ucraina cu arme”, a spus Ryabkov, spunând că Washingtonul este aproape de a deveni o „parte a conflictului”.

Vorbind la televiziunea rusă, viceministrul de Externe a avertizat că „marja foarte îngustă care separă Statele Unite de a deveni parte la conflict nu trebuie să creeze iluzia că totul va rămâne aşa cum este, dacă această marjă este depăşită”.

Ryabkov a amintit apoi că doctrina militară rusă prevede posibilitatea utilizării armelor nucleare, în cazul unei agresiuni împotriva Rusiei şi a aliaţilor săi.

„Avertizăm Statele Unite să nu ia măsuri provocatoare, cum ar fi livrarea de arme cu rază mai lungă de acţiune şi mai devastatoare”, a spus Ryabkov, „este un drum care nu duce nicăieri şi care are consecinţe grave, a cărui responsabilitate va cădea în întregime despre Washington”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici