Incendii de vegetaţie în California: 15 persoane au murit şi alte 150 sunt date dispărute. Districte întregi au fost distruse de flăcări | VIDEO

Cel puţin 15 persoane au murit şi peste 1.500 de locuinţe au fost distruse în urma incendiilor de vegetaţie din statul american California, iar peste 150 de oameni sunt daţi dispăruţi, au anunţat miercuri autorităţile locale, relatează site-ul BBC News.

445 afișări
Imaginea articolului Incendii de vegetaţie în California: 15 persoane au murit şi alte 150 sunt date dispărute. Districte întregi au fost distruse de flăcări | VIDEO

Bilanţul victimelor în urma incendiilor de vegetaţie din California a ajuns la cel puţin 15 morţi

Nouă dintre decese au fost confirmate în oraşul Sonoma, trei în Mendocino şi unul în Yuba. În regiunea Napa, soţii Charles şi Sara Rippey, în vârstă de 100, respectiv 98 de ani, nu au fost evacuaţi la timp din locuinţă.

Unul dintre cele mai afectate oraşe este Santa Rosa, la nord de San Francisco, unde districte întregi au fost distruse de flăcări. Comandantul pompierilor din California, Ken Pimlott, a precizat că peste 17 incendii au afectat aproximativ 26.000 de hectare în ultimele 24 de ore.

Şeriful din Sonoma County a anunţat că 155 de persoane sunt date dispărute, dar această situaţie s-ar putea datora şi ritmului haotic al evacuărilor din zonă. Totodată, există temerea că numărul morţilor ar putea creşte în zilele următoare, întrucât multe regiuni nu pot fi ţinute sub control de către serviciile de intervenţie.

 

În Santa Rosa, un hotel şi un parc au fost distruse. Zeci de mii de locuitori au fugit din zonă, potrivit autorităţilor. Peste 91.000 de locuinţe şi sedii de companii au rămas fără energie electrică.

Jerry Brown, guvernatorul statului California, a declarat stare de urgenţă în Napa, Sonoma şi în cinci alte districte. Preşedintele american Donald Trump a aprobat un decret de dezastru, care permite acordarea ajutorului federal de urgenţă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici