Incendiile din Rusia au afectat 4.000 de hectare în zone radioactive

Incendile de pădure au afectat, de la începutul lui iulie, aproximativ 4.000 de hectare de terenuri aflate în zone poluate radioactiv, în special în vestul Rusiei, potrivit datelor postate miercuri pe site-ul serviciilor de monitorizare a pădurilor.

197 afișări
Imaginea articolului Incendiile din Rusia au afectat 4.000 de hectare în zone radioactive

Incendiile din Rusia au afectat 4.000 de hectare în zone radioactive (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Conform datelor (serviciului) de monitorizare a radioactivităţii pe teritoriul regiunilor din Rusia, în care se află terenuri poluate cu elemente radioactive, de la jumătatea lui iulie s-au înregistrat incendii de pădure pe (o suprafaţă de) 3.900 de hectare", afirmă serviciul federal pentru apărarea pădurilor (Roslesozaşcita), pe site-ul său, www.rcfh.ru.

Acest serviciu prezintă lista cu zonele afectate, "din regiunile cele mai poluate".

Pe această listă figurează şi zona Briansk, la sud-vest de Moscova, la frontiera cu Belarusul şi Ucraina, unde 28 de focare au devastat o suprafaţă de 269 de hectare de terenuri. Această zonă a fost poluată în timpul catastrofei nucleare de la Cernobîl, în 1986.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici