Incendiile din sudul Europei, provocate de om

Circa 95 la sută dintre incendiile din zona mediteraneană sunt provocate de om iar exodul rural a avut un rol în propagarea incendiilor care au devastat sudul Europei în luna iulie, potrivit unui comunicat publicat, luni, de FAO.

10 afișări
Imaginea articolului Incendiile din sudul Europei, provocate de om

95 la sută din incendiile din sudul Europei, provocate de acţiunea omului

"Temperaturile-record înregistrate în această vară şi rafalele de vânt cald şi uscat au afectat mai multe zone din regiunea mediteraneană" iar "mii de hectare de pădure au fost cuprinse de flăcări, mai ales în Italia meridională, Grecia dar şi în alte zone", precizează comunicatul Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) din cadrul ONU.

"Circa 50.000 de focare de incendii devastează nu mai puţin de un milion de hectare de păduri şi arbuşti anual", precizează comunicatul adăugând că "până la 95 la sută dintre incendii sunt provocate de acţiunea omului - mucuri de ţigară aruncate la întâmplare, grătare sau focuri de tabără".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici