INCENDIU de amploare pe aeroportul din Nairobi, unul dintre cele mai importante noduri aeriene din Africa de Est

Un incendiu de amploare s-a declanşat miercuri pe aeroportul internaţional Jomo Kenyatta (JKIA) din Nairobi, paralizând unul dintre cele mai importante noduri aeriene din Africa de Est, a anunţat un oficial din cadrul Ministerului de Interne şi Coordonării Naţionale.

456 afișări
Imaginea articolului INCENDIU de amploare pe aeroportul din Nairobi, unul dintre cele mai importante noduri aeriene din Africa de Est

INCENDIU de amploare pe aeroportul din Nairobi, unul dintre cele mai importante noduri aeriene din Africa de Est (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Este un incendiu grav la JKIA, dar noi facem tot ce este posibil pentru a evita criza", a declarat oficialul citat, Mutea Iringo.

Nicio victimă nu fusese semnalată în cursul dimineţii.

"Cu excepţia aterizărilor de urgenţă, toate zborurile cu plecare şi sosire la JKIA au fost anulate (...), aeroportul a fost închis", a adăugat el.

Avioanele care ar fi trebuit să aterizeze la Nairobi au fost deviate către aeroporturile Mombasa şi Eldoret, a precizat Ministerul de Interne într-un comunicat.

Potrivit lui Iringo, incendiul a "distrus complet" holul de sosiri şi zona de imigraţie.

Imaginile difuzate de presa kenyană arată flăcări şi nori groşi de fum negru ridicându-se spre cer.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici