INCENDIU într-o clădire în care se aflau români, în Germania: 33 de persoane au ajuns la spital/ MAE: Toate persoanele spitalizate, externate | VIDEO

Un imobil din localitatea germană Bergkamen, în care se aflau şi români, a fost cuprins de flăcări, 33 de persoane ajungând în spital, transmite Ministerul Afacerilor Externe, iar autorităţile locale nu exclud ipoteza ca focul să fi fost aprins intenţionat. UPDATE: Toate persoanele spitalizate au fost externate.

6023 afișări
Imaginea articolului INCENDIU într-o clădire în care se aflau români, în Germania: 33 de persoane au ajuns la spital/ MAE: Toate persoanele spitalizate, externate | VIDEO

CLĂDIRE INCENDIATĂ în care se aflau români, în Germania: 33 de oameni au ajuns la spital

Ministerul Afacerilor Externe informează că în imobilul incendiat din Bergkamen locuiau 33 de cetăţeni români şi precizează că toate persoanele spitalizate după incendiu au fost externate.

”Încă de la momentul semnalării situaţiei, la nivelul Ministerului Afacerilor Externe au fost activate procedurile standard de lucru pentru astfel de situaţii de criză. Potrivit ultimelor date furnizate consulatului general al României la Bonn de către autorităţile locale, în imobilul incendiat locuiau 45 de persoane, dintre care 33 erau înregistrate ca cetăţeni români, unele dintre persoanele rezidente având dublă cetăţenie, printre care şi cea română”, se arată într-un comunicat al MAE.

”În urma demersurilor oficiului consular, angajatorul german al persoanelor afectate de incendiu a confirmat că le-a asigurat cazarea într-o altă locaţie”, precizează sursa citată.

O echipă consulară mobilă din cadrul consulatului general al României la Bonn a fost trimisă la locul incidentului pentru evaluarea situaţiei şi acordarea de asistenţă consulară, în caz de necesitate.

”Reprezentanţii oficiului consular de la Bonn sunt în legătură cu anchetatorii germani. Ministerul Afacerilor Externe, prin Consulatul General al României la Bonn, monitorizează cu prioritate cazul şi menţine în permanenţă legătura cu toate autorităţile implicate”, se mai arată în comunicat.

Un imobil din localitatea germană Bergkamen, în care se aflau şi români, a fost cuprins de flăcări, 33 de persoane ajungând în spital, a informat Ministerul Afacerilor Externe vineri după-amiază. "Consulatul General al României la Bonn urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de incendiul produs la data de 1 decembrie 2017, într-un imobil situat în localitatea germană Bergkamen. Potrivit informaţiilor furnizate de autorităţile locale, în imobilul afectat de incendiu locuiau 45 de persoane, printre care şi cetăţeni români. 33 dintre persoanele afectate au fost spitalizate, urmare intoxicaţiei cu fum, 7 dintre acestea fiind în stare gravă, fără a le fi pusă viaţa în pericol. O parte dintre persoanele spitalizate au fost externate", transmitea Ministerul de Externe.

Administraţia Prezidenţială a transmis că preşedintele Klaus Iohannis este ”consternat” de incidentul care a avut loc în Bergkamen, în care un incendiu a dus la rănirea a 33 de persoane aflate într-o clădire locuită de români, şi este îngrijorat de ”un act de o asemenea cruzime”.

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, este consternat de incidentul care a avut loc în localitatea germană Bergkamen, într-o clădire în care locuiesc şi cetăţeni români, chiar de Ziua Naţională a României. Preşedintele Klaus Iohannis este foarte îngrijorat de faptul că un act de o asemenea cruzime, soldat cu zeci de răniţi, poate avea loc în Europa anului 2017 şi condamnă cu fermitate acest incident”, a informat Administraţia Prezidenţială.

"Consulatul General al României la Bonn urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de incendiul produs la data de 1 decembrie 2017, într-un imobil situat în localitatea germană Bergkamen. Potrivit informaţiilor furnizate de autorităţile locale, în imobilul afectat de incendiu locuiau 45 de persoane, printre care şi cetăţeni români. 33 dintre persoanele afectate au fost spitalizate, urmare intoxicaţiei cu fum, 7 dintre acestea fiind în stare gravă, fără a le fi pusă viaţa în pericol. O parte dintre persoanele spitalizate au fost externate", a transmis anterior Ministerul de Externe.

Potrivit presei germane, pompierii au fost anunţaţi, vineri în jurul orei 0.30 (1.30, ora României), că o maşină arde pe o stradă din Bergkamen, localitate situată în apropiere de Dortmund (nord-vestul Germaniei), iar la scurt timp au primit un al doilea apel care spunea că şi clădirea din apropiere a luat foc. Publicaţia Westdeutsche Allgemeine Zeitung (Waz) scrie că evacuarea oamenilor era deja îngreunată de incendiul din stradă.

Aceeaşi publicaţie menţionează că procuratura de a demarat o anchetă, iar poliţia suspectează că focul a fost declanşat intenţionat. "Nu este exclusă nicio ipoteză", a declarat procurorul din Dortmund, Felix Giesenregen. Potrivit autorităţilor locale, 31 de persoane au fost spitalizate în urma incendiului, şapte fiind în stare foarte gravă.

În clădirea în care a avut loc incendiul locuiau, potrivit evidenţelor autorităţilor, 33 de cetăţeni români şi opt cetăţeni din Republica Moldova, angajaţi ai unei firme de construcţii, însă este posibil ca nu toţi să fi fost în imobil în momentul producerii incendiului. "Este vorba de angajaţi ai unei firme de construcţii", a declarat primarul din Bergkamen, Roland Schäfer, precizând că în momentul producerii incendiului nu se aflau în clădire toţi locatarii înregistraţi.

 

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici