Incendiu la bordul unui submarin nuclear rus, fără scurgeri radioactive

Un incendiu a izbucnit luni la bordul unui submarin nuclear rus în cursul unor reparaţii, pe un şantier naval în Extremul Orient, fără să provoace scurgeri radioactive, au anunţat agenţiile ruse de presă.

167 afișări
Imaginea articolului Incendiu la bordul unui submarin nuclear rus, fără scurgeri radioactive

Incendiu la bordul unui submarin nuclear rus, fără scurgeri radioactive (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Potrivit primelor informaţii, incendiul a fost provocat de încălcări ale reglementărilor în domeniul securităţii în cursul efectuării unor lucrări de sudură", a anunţat Ministerul rus al Apărării, citat de Interfax.

Submarinul Tomsk a fost retras din serviciu în 2009 pentru reparaţii, reactorul său este oprit, iar armele au fost debarcate, a precizat aceeaşi sursă.

"Nivelul radioactivităţii în zona incidentului este normal", a anunţat un oficial din cadrul Flotei ruse a Pacificului, citat de RIA Novosti.

Personalul a fost evacuat, iar focul, care nu a provocat victime, a fost localizat, potrivit agenţiilor.

Submersibilul este reparat pe şantierul naval Balşoi Kamen, la aproximativ 30 de kilometri de oraşul portuar Vladivastok, potrivit RIA Novosti.

În decembrie 2011, un incendiu la coca submarinului nuclear de tip K-84 Ekaterinburg, aflat în reparaţii pe un şantier naval în nord-vestul Rusiei, s-a soldat cu nouă răniţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici