Incendiu la spitalul Royal Marsden din Londra

Pacienţii spitalulului Royal Marsden din Londra au fost evacuaţi, miercuri, după izbucnirea unui incendiu la ultimul etaj al clădirii, informează Sky News.

1 afișare
Imaginea articolului Incendiu la spitalul Royal Marsden din Londra

Incendiu la spitalul Royal Marsden din Londra

Opt maşini de intervenţie şi 40 de pompieri încearcă să stingă incendiul, după ce au fost alertaţi în jurul orei locale 13.20.

Un purtător de cuvânt al brigăzii de pompieri din capitala britanică a afirmat că incendiul este considerat drept un incident major. "Evacuăm pacienţii în acest moment, dar nu ştim încă despre câte persoane este vorba", a spus el.

Acoperişul spitalului este în flăcări, iar deasupra clădirii se înalţă un nor de fum, vizibil de la mare distanţă. Poliţia a blocat toate căile de acces spre clădirea spitalului.

Unii dintre pacienţi au fost transportaţi într-o zonă de asistenţă aflată pe o stradă din apropiere, fiind însoţiţi de personal medical. Alţi pacienţi au fost deja evacuaţi, înveliţi în pături sau cu scaune cu rotile.

"Am trimis la faţa locului zece ambulanţe, cinci ofiţeri, o echipă pentru situaţii periculoase şi un echipaj de reacţie rapidă", a declarat un purtător de cuvânt al serviciului de ambulanţă. "Echipele noastre rămân în stare de alertă, dar pentru moment nu avem informaţii privind existenţa unor victime", a adăugat el.

Royal Marsden a fost primul spital din lume destinat cercetării şi tratamentului cancerului. Împreună cu Institutul pentru cercetarea cancerului, spitalul formează cel mai mare centru de cercetare a acestei boli din Europa, tratând anual peste 40.000 de pacienţi din Marea Britanie şi din străinătate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici