Incendiu şi explozii la o rafinărie de petrol din Ţara Galilor. Patru oameni au murit

Patru persoane au murit într-un incendiu urmat de explozii la o rafinărie de petrol aparţinând companiei americane Chevron, joi, în Ţara Galilor, a anunţat vineri poliţia locală.

315 afișări
Imaginea articolului Incendiu şi explozii la o rafinărie de petrol din Ţara Galilor. Patru oameni au murit

Incendiu şi explozii la o rafinărie de petrol din Ţara Galilor. Patru oameni au murit

"Pompierii şi serviciile de intervenţie au primit (joi) un apel la ora 18.22 (20.22, ora României), anunţând o explozie la rafinăria de petrol Chevron de la Pembroke Dock", a declarat comandantul poliţiei Gwyn Thomas, într-un comunicat.

"Membri ai serviciilor de intervenţie au confirmat că patru persoane au fost ucise în incident", a adăugat comandantul poliţiei.

"Funcţionarii poliţiei informează familiile şi le vor asista în aceste momente dureroase", a precizat Gwyn Thomas.

Conform poliţiei, o cuvă de stocare cu o capacitate de 730 de metri cubi a explodat în cursul lucrărilor de mentenanţă.

Serviciile de intervenţie anunţaseră iniţial că incendiul ar fi putut fi provocat de coliziunea a două cisterne.

O anchetă a fost demarată vineri privind accidentul calificat de Gwyn Thomas drept un "incident industrial tragic".

Aproximativ 50 de pompieri au participat la stingerea incendiului, potrivit serviciului de pompieri.

"Grupuri de pompieri şi salvatori din diferite regiuni din Ţara Galilor au asistat soldaţii focului de la Chevron pe toată durata operaţiunii", a declarat un reprezentant al pompierilor.

"Focul a fost stins rapid şi echipele de intervenţie au securizat locul pentru ca poliţia să poată începe investigaţiile", a adăugat el.

Spitalul Morriston a anunţat că a tratat un bărbat rănit, fără a oferi alte detalii privind starea sa de sănătate.

Chris Davies, un reprezentant al pompierilor, i-a asigurat pe locuitorii din apropierea rafinăriei că materiile proiectate în atmosferă "s-au dispersat imediat şi nu prezintă nici un risc pentru sănătate".

Rafinăria, care are 1.400 de angajaţi, urma să-şi schimbe proprietarul după ce firma americană Valero a anunţat achiziţionarea acesteia pentru 730 de milioane de dolari.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici