Incendiu uriaş în Kilimanjaro. Flăcările au afectat o populară rută a alpiniştilor

Pompierii din Tanzania încearcă să stingă un incendiu pe cel mai înalt vârf din Africa, Muntele Kilimanjaro, anunţă oficialii locali.

651 afișări
Imaginea articolului Incendiu uriaş în Kilimanjaro. Flăcările au afectat o populară rută a alpiniştilor

Sursa foto: Twitter

Incendiul a izbucnit vineri seară de-a lungul uneia dintre cele mai populare rute de alpinism de pe munte. Flăcări uriaşe şi coloane de fum puteau fi văzute pe versanţi, au declarat martorii pentru BBC.

Nu se ştie cum a izbucnit incendiul sau cât de multă vegetaţie a ars. De asemenea, nu au fost raportate victime. Şeful poliţiei regionale, citat de agenţia de ştiri AFP, a declarat că nu poate spune cât de mare este incendiul.

Însă un avion trimis la locul incendiului nu s-a putut apropia din cauza fumului gros, a spus şeful regional din Kilimanjaro, Nurdin Babu.

Ulterior, peste 300 de persoane au fost trimise la faţa locului pentru a ajuta la ţinerea sub control a incendiului, potrivit Autorităţii parcurilor naţionale din Tanzania (Tanapa). Pe lângă lucrătorii de urgenţă, inclusiv pompieri şi poliţişti, la acţiune participă pădurari şi angajaţi ai companiilor de turism.

Incendiul apare la doi ani după ce un alt foc uriaş a distrus mii de hectare de pădure pe versanţii muntelui Kilimanjaro.

Muntele Kilimanjaro, care are o înălţime de 5.895 de metri, este o destinaţie turistică populară şi zeci de mii de persoane îl escaladează în fiecare an.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici