Incendiu violent în Franţa. Zece persoane, dintre care cinci copii, au decedat

Zece persoane, dintre care cinci copii, au murit într-un incendiu violent izbucnit, vineri dimineaţă, în Franţa.

1026 afișări
Imaginea articolului Incendiu violent în Franţa. Zece persoane, dintre care cinci copii, au decedat

Incendiu violent în Franţa. Zece persoane, dintre care cinci copii, au decedat

Oficialii au emis o declaraţie în care au anunţat că un "incendiu de proporţii" a izbucnit într-un bloc de locuinţe cu şapte etaje din Vaulx-en-Velin.
 
Patru persoane se află în stare critică, iar alte 10 au raportat răni minore.
 
Incendiul a fost stins de 170 de pompieri care au fost trimişi la faţa locului la ora 03:25 (02:25 GMT), potrivit BBC.
 
Olivier Klein, ministrul delegat al oraşelor şi locuinţelor pentru regiunea Borne, a scris vineri dimineaţă pe Twitter: „Bilanţul provizoriu îţi dă fiori pe şira spinării".
 
Ministrul de Interne, Gerard Darmanin, a declarat că nu se cunoaşte încă cauza incendiului şi a lăudat munca pompierilor care au salvat oameni în "condiţii extrem de dificile". El a adăugat că toţi copiii care au murit aveau vârste cuprinse între trei şi 15 ani.
 
Ministrul francez de Interne, a adăugat că o anchetă privind cauzele care au declanşat incendiul va fi lansată în cursul zilei de vineri.
 
Blocul de apartamente în care a izbucnit incendiul face parte dintr-un proiect de locuinţe din suburbia Lyon. Se pare că flăcările au pornit de la parter înainte de a se răspândi în sus.
 
Cartierul a avut o reputaţie proastă din cauza problemelor de degradare urbană şi a infracţionalităţii, dar este în curs de renovare cu mai multe milioane de euro.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici