Incendiul de la rafinăria Amuay din Venezuela s-a extins

Incendiul provocat de o explozie care s-a soldat cu 48 de morţi la principala rafinărie petrolieră din Venezuela s-a extins luni la un al treilea rezervor, a anunţat ministerul Energiei şi Petrolului, asigurând că situaţia a rămas sub control.

170 afișări
Imaginea articolului Incendiul de la rafinăria Amuay din Venezuela s-a extins

Incendiul de la rafinăria Amuay din Venezuela s-a extins

"Trebuie să anunţăm că un al treilea rezervor, rezervorul 204 al cărui acoperiş era în flăcări (...) a luat foc în acest moment", a declarat Rafael Ramirez, care este şi preşedinte al companiei petroliere naţionale PDVSA de care ţine rafinăria de la Amuay, situată în statul Falcon (nord-vestul Venezuelei).

Acesta din urmă a asigurat totuşi că pompierii continuă să "controleze şi să izoleze incendiul".

Focul, declanşat în noaptea de vineri spre sâmbătă în zona de stocare a rafinăriei, era anterior limitat la două rezervoare din cele nouă din această parte a locaţiei.

Ramirez a mai declarat luni dimineaţă că focul urma să fie controlat "în următoarele ore".

Catastrofa a fost provocată de o scurgere de gaz survenită din motive necunoscute în zona de stocare, urmată de o explozie.

Luni, flăcările însoţite de un mare nor de fum erau vizibile la mai mulţi kilometri de la rafinărie. Peste 220 de pompieri au fost trimişi la faţa locului, conform guvernului.

Accidentul, cel mai mare suferit vreodată de PDVSA, s-a soldat cu 48 de morţi, conform guvernatorului statului Falcon, Stella Lugo. Aproximativ jumătate dintre aceştia erau membri ai Gărzii naţionale, ce se ocupă cu supravegherea locaţiei.

Peste 200 de case au fost afectate de unda de şoc a exploziei. Rafinăria este situată într-o zonă rezidenţială şi comercială unde locuiesc muncitorii din cadrul complexului şi familiile lor, precum şi familii sărace care s-au instalat în mahalalele din jur.

Preşedintele Hugo Chavez, care a decretat doliu naţional de trei zile, a ordonat deschiderea unei anchete asupra cauzelor scurgerii de gaz.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici