Incendiul din oraşul chilian Valparaiso este "sub control", anunţă autorităţile

Incendiul care a izbucnit săptămâna trecută la Valparaiso, în centrul Chile, soldat cu 15 morţi şi 2.900 de locuinţe distruse, este ţinut "sub control", au anunţat autoităţile chiliene.

68 afișări
Imaginea articolului Incendiul din oraşul chilian Valparaiso este "sub control", anunţă autorităţile

Incendiul din oraşul chilian Valparaiso este "sub control", anunţă autorităţile

Confederaţia forestieră naţională (Conaf), însărcinată cu stingerea incendiilor de vegetaţie, a anunţat duminică că focul ar putea izbucni din nou.

Şapte brigăzi, opt avioane şi 12 elicoptere se află în continuare la faţa locului.

Incendiul, care a izbucnit pe 12 aprilie, la Polvora, la periferia Valparaiso, a devastat mai multe cartiere de la periferia acestui oraş portuar din centrul Chile.

Potrivit unui bilanţ oficial, în urma incendiului 15 persoane au murit, iar alte 12.500 sunt sinistrate. De asemenea, 2.900 de locuinţe au fost distruse şi 1.650 de hectare de teren arse.

Incendiile sunt frecvente în centrul Chile, dominat de veri călduroare.

În februarie 2013, în plină vară australă, 1.200 de persoane au fost afectate, iar 105 case distruse, la Valapriaso, în urma unui incendiu provocat de un bărbat în vârstă de 27 de ani.

Valparaiso, înscris în 2003 Patrimoniul Mondial UNESCO, este vizitat în fiecare an de mii de turişti chilieni şi străini.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici