Incendiul soldat cu opt morţi la Paris ar fi fost declanşat intenţionat, un suspect fiind arestat

Un suspect a fost reţinut miercuri în cazul incendiului violent care a devastat în cursul nopţii un imobil de locuinţe din sectorul 18 al Parisului, provocând moartea a opt persoane, între care doi copii, au anunţat surse din poliţie şi justiţie, citate de Reuters în pagina online.

169 afișări
Imaginea articolului Incendiul soldat cu opt morţi la Paris ar fi fost declanşat intenţionat, un suspect fiind arestat

Incendiul soldat cu opt morţi la Paris ar fi fost declanşat intenţionat, un suspect fiind arestat (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

O persoană în vârstă de 35 de ani a fost plasată în arest preventiv, după ce a fost reţinută de brigada pentru combaterea criminalităţii, au adăugat sursele.

Potrivit RTL, comportamentul suspect al acestei persoane şi imaginile surprinse de camerele video au motivat arestarea sa.

Pista criminală a fost invocată rapid după incendiu, care a izbucnit la două ore după o primă intervenţie a pompierilor, pentru un foc de hârtii în casa scărilor imobilului de pe strada Myrha.

"Pompierii au intervenit de două ori, este unul dintre elementele care au dus la pista unui act răuvoitor", declarase anterior Pierre-Henry Brandet, purtător de cuvânt al Ministerului de Interne.

Purtătorul de cuvânt al pompierilor, Gabriel Plus, a precizat că incendiul a izbucnit în casa scărilor şi a afectat toate etajele, de la parter până la etajul al cincilea.

Un locuitor din cartier a declarat la posturile de radio şi televiziune că două dintre victime au sărit de la geam pentru a scăpa din flăcări.

În total, opt persoane au murit în incendiu, printre care şi doi copii, iar alte patru persoane au fost rănite, între care se află de asemenea doi copii.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici