Criza din Ucraina  Mercenarii ruşi au pătruns în estul Ucrainei - surse

  • Donbass, o regiune ucraineană de la graniţa Rusiei, este în conflict din 2014.
  • Mercenarii ruşi au pătruns în zone din estul Ucrainei controlate de separatişti pro-ruşi în ultimele săptămâni pentru a consolida apărarea împotriva forţelor guvernamentale ucrainene.
  • Federaţia Rusă a trimis zeci de mii de trupe aproape de graniţa cu Ucraina.
80317 afișări
Imaginea articolului Mercenarii ruşi au pătruns în estul Ucrainei - surse

Daily Mail relatează că un număr considerabil de mercenari ruşi a pătruns în estul Ucrainei. Mercenari ruşi au pătruns în zone din estul Ucrainei controlate de separatiştii pro-ruşi în ultimele săptămâni pentru a consolida apărarea împotriva forţelor guvernamentale ucrainene în contextul în care tensiunile dintre Rusia şi NATO au crescut, au declarat patru surse pentru noua agenţie Reuters.

În ultimele săptămâni, Rusia a mutat zeci de mii de trupe în mai aproape de Ucraina şi a cerut garanţii urgente de securitate din partea Occidentului, menite să împiedice ca Ucraina şi alte ţări vecine să fie folosite ca baze pentru atacarea acesteia.

Occidentul şi Ucraina au acuzat, la rândul lor, Rusia că plănuieşte un nou atac asupra vecinului său din luna viitoare.

Vladimir Putin pretinde că estul Ucrainei este rusească, dar a minimizat discuţiile despre război şi a spus că salută discuţiile de pace cu SUA.

Rusia a anexat Peninsula Crimeea de Ucraina în 2014 şi i-a susţinut pe separatiştii pro-ruşi care au ocupat o porţiune din regiunea industrială Donbass din estul Ucrainei în acelaşi an. De atunci, forţele separatiste continuă să lupte acolo cu forţele guvernamentale ucrainene.

Unul dintre surse, un luptător, dezvăluie că recrutorii îi cheamă bărbaţi cu experienţă în luptă. Unii dintre ei au luptat în Războiul Civil Sirian pentru contractorii de securitate. Aceştia se vor alătura mercenarilor din tabăra pro-rusă din regiunea separatistă Luhansk. Autorităţile de la Kremlin susţin că nu au nimic de-a face cu contractorii militari ruşi şi că sunt voluntari fără steag. 

    

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici