Închisoare cu 40.000 de locuri, inaugurată în El Salvador: „evadarea este imposibilă”

Autorităţile din El Salvador au inaugurat o închisoare cu 40.000 de locuri pe care o consideră esenţială în războiul împotriva bandelor. Evadarea este imposibilă, i s-a spus preşedintelui ţării în timp ce acesta vizita complexul.

739 afișări
Imaginea articolului Închisoare cu 40.000 de locuri, inaugurată în El Salvador: „evadarea este imposibilă”

Nayib Bukele, Twitter

Preşedintele El Salvadorului, Nayib Bukele, a făcut un tur al închisorii de maximă securitate. Lui i s-au arătat cele şapte inele de securitate care au la interior celulele de deţinuţi din oţel solid, puternic păzite. Închisoarea mai are un zid perimetral, zone de patrulare, garduri electrice şi 19 turnuri de supraveghere. Toate aceste elemente fac „evadarea imposibilă”, au spus reprezentanţii închisorii.

Bukele a criticat faptul că deţinuţii din alte închisori au avut acces la „prostituate, calculatoare, canale TV, PlayStations şi telefoane mobile", potrivit Sky News.

„El Salvador a reuşit să treacă de la a fi cea mai nesigură ţară din lume la cea mai sigură ţară din America", a scris preşedintele pe Twitter, la finalul vizitei.

Noua închisoare a fost construită în şapte luni şi va găzdui 40.000 de deţinuţi. Preşedintele Nayib Bukele a descris închisoarea de maximă securitate ca fiind „o piesă fundamentală pentru a câştiga complet războiul împotriva bandelor".

Din martie 2022, de când El Salvador a declarat starea de urgenţă din cauza violenţelor comise de bande, poliţia şi armata au arestat peste 62.000 de persoane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici