Închisoare pe viaţă şi 21 de ani de detenţie, pentru 2 tineri israelieni care au ucis un palestinian

Un adolescent israelian a fost condamnat la închisoare pe viaţă şi un altul la 21 de ani de detenţie pentru asasinarea, în iulie 2014, a unui tânăr palestinian şi arderea trupului acestuia, relatează Reuters online.

376 afișări
Imaginea articolului Închisoare pe viaţă şi 21 de ani de detenţie, pentru 2 tineri israelieni care au ucis un palestinian

Închisoare pe viaţă şi 21 de ani de detenţie, pentru 2 tineri israelieni care au ucis un palestinian (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / Shutterstock)

Cei doi acuzaţi, a căror identitate nu a fost divulgată din cauza vârstei (în momentul în care au comis crima, ei aveau vârsta de 16, respectiv 17 ani), au fost declaraţi vinovaţi în luna noiembrie pentru că au răpit, lovit şi sugrumat un adolescent palestinian înainte de a-i incendia trupul.

Verdictul, dat joi, presupune pedeapsa cu închisoarea pe viaţă pentru acuzatul mai în vârstă şi 21 de ani de detenţie pentru cel tânăr.

Un bărbat care a fost de asemenea găsit vinovat, a făcut apel şi invocă lipsa de responsabilitate penală din cauza stării mintale.

Potrivit acuzării, cei trei şi-au mărturisit participarea la această crimă, pe care au prezentat-o drept un act de răzbunare faţă de uciderea în Cisiordania, cu câteva zile în urmă, a trei tineri israelieni de către guparea Hamas.

Tatăl victimei, Hussein Abou Khoudaïr, este de părere că verdictul dat de tribunalul districtului Ierusalim celui mai tânăr dintre asasini este prea blând. Acesta a anunţat că va face apel în faţa Curţii Supreme de Justiţie.

Acuzarea ceruse pedeapsa de detenţie pe viaţă pentru ambii asasini.

Asasinarea lui Mohammed Abou Khoudaïr, în vârstă de 16 ani, care a avut loc pe data de 2 iulie 2014, a fost unul dintre evenimentele declanşatoare ale violenţelor din vara anului 2014 în Fâşia Gaza, dintre forţele israeliene şi grupurile palestiniene armate.

Conflictul din Fâşia Gaza a început şase zile mai târziu, după ce de pe teritoriul palestinian au fost lansate tiruri de rachete spre Israel. Acesta a făcut peste 2.100 de morţi în rândul palestinienilor, majoritatea dintre aceştia fiind civili. Israelul a pierdut 67 de soldaţi şi şase civili.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici