Incident armat în California: Patru persoane au murit, iar două au fost rănite - VIDEO

Un bărbat urmărit de autorităţile din California, după ce a atacat mai mulţi şoferi pe strada sa după metoda "car-jacking", a ucis trei persoane după care s-a sinucis, a anunţat poliţia marţi, în cadrul unei conferinţe de presă.

705 afișări
Imaginea articolului Incident armat în California: Patru persoane au murit, iar două au fost rănite - VIDEO

Incident armat în California: Cel puţin patru persoane au fost ucise (Imagine: Los Angeles Times)

Cel puţin alte două persoane au fost rănite în timp ce bărbatul trăgea la întâmplare asupra altor vehicule, înainte de a se sinucide cu arma pe care o avea asupra lui, în apropierea oraşului Orange, la sud de Los Angeles, marţi dimineaţa.

Suspectul a fost identificat ca fiind un tânăr în vârstă de 20 de ani, Ali Syed, fără cazier judiciar, care locuia cu părinţii şi mergea la un colegiu din regiune.

În total, îi sunt atribuite trei victime şi cinci tentative de crimă. O anchetă a fost deschisă pentru a se stabili motivele atacului, a anunţat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Orange, Jim Amormino, în cadrul unei conferinţe de presă.

El l-a descris pe Syed drept "o persoană destul de solitară (care) nu avea prea mulţi prieteni".

"La fiecare car-jacking, au fost focuri de armă", a precizat Jim Amormino.

"Car-jacking" desemnează furtul de vehicule prin folosirea violenţei, în general sub ameninţarea unei arme.

Într-unul dintre aceste furturi, suspectul a coborât din vehicul şi a atacat un şofer de BMW.

"El i-a ordonat să iasă din vehicul, l-a împins pe marginea străzii şi l-a executat", a precizat Anthony Bertagna, de la brigada de poliţie din Santa Ana, un oraş vecin.

Prima victimă a fost o femeie în Ladera Ranch, puţin mai spre sud, găsită moartă la domiciliul lui Syed. Anchetatorii încearcă să o identifice pe femeie, necunoscută familiei din Syed. Vecinii au declarat că au auzit focuri de armă, apoi au văzut suspectul fugind la volanul unui vehicul SUV.

"Incidente multiple" s-au produs apoi după ce bărbatul s-a îndreptat pe autostradă către nord.

Urmărirea a început în Orange, imediat ce poliţia l-a localizat pe tânăr. În acest oraş, suspectul a "oprit maşina, a ieşit şi s-a împuşcat", a povestit Jim Amormino.

Cel puţin alte două persoane au fost rănite pe drum, în timp ce tânărul trăgea la întâmplare, în special al Tustin, la sud-est de Los Angeles.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici