Incident de securitate în Ierusalim. Un militant palestinian a încercat să comită un atac

  • Un incident de securitate a avut loc în centrul vechi al oraşului Ierusalim.
  • Un militant palestinian care a încercat să comită un atac este în stare critică după ce a fost împuşcat de poliţişti israelieni.
500 afișări
Imaginea articolului Incident de securitate în Ierusalim. Un militant palestinian a încercat să comită un atac

Incident de securitate în Ierusalim. Un militant palestinian a încercat să comită un atac

Un militant palestinian care a vrut să atace cu un cuţit agenţi de poliţie israelieni în oraşul Ierusalim este în stare critică după ce a fost împuşcat de forţele de ordine israeliene, pe fondul situaţiei tensionate.

Incidentul a avut loc vineri după-amiază la intrarea în centrul vechi al oraşului Ierusalim. Un palestinian în vârstă de 50 de ani a fost împuşcat de agenţi israelieni în timp ce încerca să comită un atac, conform cotidianului The Times of Israel.

„Atacatorul, înarmat cu un cuţit, a venit la una dintre porţile de acces în Oraşul Vechi al Ierusalimului şi a încercat să atace agenţi de poliţie. Forţele de ordine au deschis focul spre agresor, neutralizându-l înainte de a comite atacul", a transmis Poliţia israeliană.

Atacatorul a fost transportat în stare critică la Spitalul Hadassah din zona Muntelui Scopus, în Ierusalim.

Un agent de poliţie israelian a fost rănit uşor în incident.

Situaţia este tensionată în Ierusalimul de Est şi în Cisiordania în contextul în care serviciile de securitate israeliene îi caută activ pe şase militanţi islamişti palestinieni care au evadat acum cinci zile din Penitenciarul Gilboa. Aproximativ 1.000 de militari israelieni sunt mobilizaţi în Cisiordania pentru operaţiunile de căutare.

În ultimele zile au avut loc proteste ale palestinienilor în localităţi din Cisiordania în solidaritate cu militanţii care au evadat. Organizaţia islamistă Hamas, care deţine controlul asupra teritoriului palestinian Fâşia Gaza, a lansat un apel la organizarea de proteste vineri, într-o nouă "Zi a furiei" împotriva Israelului. Unul dintre deţinuţii care au evadat este Zakaria Zubeidi, fost comandant al grupului terorist Brigăzile Martirilor Al-Aqsa.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici