Incident GRAV la Hong Kong: Un parlamentar a fost înjunghiat de un protestatar care pretindea că îi este fan. ATENŢIE! Imagini explicite

Un parlamentar din Hong Kong, Junius Ho, susţinător al politicilor Beijingului, a fost înjunghiat de un protestatar care pretindea că este fanul oficialului, relatează site-ul postului BBC.

2348 afișări
Imaginea articolului Incident GRAV la Hong Kong: Un parlamentar a fost înjunghiat de un protestatar care pretindea că îi este fan. ATENŢIE! Imagini explicite

Incident GRAV în Hong Kong: Parlamentar pro-Beijing, înjunghiat de un protestatar care pretindea că îi este fan

Bărbatul care l-a atacat pe Junius Ho s-a apropiat de oficial oferindu-i flori şi cerându-i să facă o fotografie cu el, timp în care l-a înjunghiat cu un cuţit. Parlamentarul, rănit, împreună cu alţi martori, l-au imobilizat pe atacator imediat după incident.

Accidentul este ultimul dintr-o serie de atacuri împotriva persoanelor care susţin oricare dintre părţile crizei din Hong Kong. Protestatarii pro-democraţie, l-au acuzat în luna iulie pe Junius Ho de organizarea de atacuri împotriva civililor în staţia locală Yuen Long.

Ulterior, oficialul din Hong Kong a transmis că atacatorii, din iulie, îşi „apără casa şi oamenii lor”, dar a negat vreo implicare în incident. Acesta a fost văzut dând mâna cu atacatorii din staţia Yuen Long.

Protestele în Hong Kong, care deseori au fost marcate de incidente violente între demonstranţi şi forţele de ordine, au izbucnit în urmă cu cinci luni, ca reacţie la controversatul proiect de lege ce ar fi facilitat extrădările spre China continentală. Manifestanţii contestă politicile Guvernului local pro-Beijing, condus de Carrie Lam.

Beijingul susţine acţiuni mai îndrăzneţe pentru contracararea protestelor violente din Hong Kong

Autorităţle chineze susţin efectuarea unor acţiuni mai îndrăzneţe pentru a diminua mişcarea de protest pro-democraţie din Hong Kong, care a cunoscut o amplificare a episoadelor de violenţă, conform declaraţiei vicepremierului de la Beijing, Han Zheng, citat de agenţia Reuters.

Anunţul oficialului chinez, transmis miercuri, vine ca reacţie la înjunghierea unui parlamentar din Hong Kong, cunoscut pentru orientarea sa pro-Beijing.

Viceprim-ministrul Han Zheng a declarat în cadrul unei întâlniri oficiale cu liderul Hong Kongului, Carrie Lam, la Beijing, că mişcarea de protest pro-democratică afectează formula „unei ţări, cu două sisteme”, prevăzută de fostul Imperiu colonial Britanic, în 1997, când a predat regiunea Chinei.

„Sprijinim, cu fermitate, ca guvernarea specială din regiune să adopte măsuri mai proactive şi mai efective pentru a rezolva problemele sociale”, a declarat oficialul chinez. Totodată, acesta a prezentat problemele sociale cu care cetăţenii din Hong Kong se confruntă, precum preţurile mari la locuinţe în oraşul catalogat ca fiind „o regiune administrativă specială” a Chinei.

Han a avertizat că violenţa din Hong Kong a depăşit „linia inferioară” a statului de drept şi a moralităţii.

Partidul Comunist din China a comunicat marţi că nu va tolera niciun „comportament separatist”, după ce protestatarii au început să solicite independenţa regională. Beijingul neagă implicarea în politica internă a Hong Kongului şi acuză actorii internaţionali de alimentarea protestelor.

Taguri:
hong kong,
china,
atac

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici