Incident în Marea Baltică, la bordul unui feribot cu 335 de persoane, după o explozie în sala motoarelor/ Nava

Un feribot la bordul căruia sunt sute de persoane a luat foc, marţi, în Marea Baltică, după o explozie în sala motoarelor, anunţă armata lituaniană. Compania maritimă daneză DFDS a comunicat că a fost vorba de o defecţiune la motor, precizând că nava plutea în derivă în Marea Baltică.

4309 afișări
Imaginea articolului Incident în Marea Baltică, la bordul unui feribot cu 335 de persoane, după o explozie în sala motoarelor/ Nava

BREAKING: Un feribot cu 335 de persoane la bord a luat foc după o explozie în sala motoarelor

UPDATE: Echipajul feribotului a reuşit pornirea motorului, după defecţiune, astfel că nava şi-a reluat parcursul, anunţă Ministerul lituanian al Apărării.

Feribotul se îndreaptă spre cel mai apropiat port - Klapieda (Lituania).

Feribotul a transmis un semnal de alertă la ora 10.45 GMT (13.45, ora României), iar armata lituaniană a trimis un elicopter spre navă.

Alte două elicoptere sunt pregătite să intervină, a transmis un purtător de cuvânt al Forţelor Aeriene lituaniene.

Feribotul circulă între portul german Kiel şi Klaipeda, Lituania, având la bord 335 de pasageri şi membri ai echipajului.

Compania maritimă daneză DFDS a comunicat că este vorba de o defecţiune la motor, precizând că nava pluteşte în derivă în Marea Baltică. Din cauza defecţiunii, la bordul navei Regina Seaways a apărut fum, astfel că sistemul de stingere a incendiilor s-a declanşat în sala motoarelor.

Amploarea daunelor nu este încă stabilită, dar nu este necesară evacuarea, întrucât "situaţia este sub control", a precizat DFDS.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici