Incident în Marea Japoniei: O aeronavă militară rusă a intrat în spaţiul aerian al Coreei de Sud/ Armata a tras focuri de avertisment

Armata sud-coreeană a tras două focuri de avertisment în direcţia unei aeronave militare ruse care a intrat marţi în spaţiul aerian al Coreei de Sud, a anunţat Ministerul Apărării sud-coreean, relatează Reuters.

13524 afișări
Imaginea articolului Incident în Marea Japoniei: O aeronavă militară rusă a intrat în spaţiul aerian al Coreei de Sud/ Armata a tras focuri de avertisment

Incident în Marea Japoniei: O aeronavă militară rusă a intrat în spaţiul aerian al Coreei de Sud/ Armata a tras focuri de avertisment

De asemenea, şi două aeronave chineze au intrat fără permisiune în spaţiul aerian al Coreei de Sud.

Incidentul de marţi a reprezentat prima dată când o aeronavă rusă a încălcat spaţiul aerian al Coreei de Sud, a transmis un oficial din cadrul Ministerului Apărării.

Momentan, autorităţile din Rusia şi China nu au oferit detalii despre acest incident. Guvernul Coreei de Sud va înainta plângeri oficiale în urma evenimentelor de marţi dimineaţă, a transmis oficialul.

Conform armatei sud-coreene, aeronava rusă a încălcat spaţiul aerian al Coreei de Sud în jurul orei locale 9.00 (3.00, ora României), în zona Insulei Dokdo, care este de asemenea revendicată de Japonia ca fiind teritoriu propriu.

„Armata sud-coreeană a luat măsuri tactice, inclusiv lansarea de focuri de avertisment”, a transmis Ministerul Apărării din Coreea de Sud prin intermediul unui comunicat.

Aeronava rusă a părăsit spaţiul aerian sud-coreean, dar a revenit după aproximativ 20 de minute, moment în care armata sud-coreeană a mai lansat un foc de avertisment.

Ministerul a transmis că aeronavele sud-coreene trimise „au răspuns în mod normal” incursiunii, fără a oferi detalii suplimentare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici