Incident la Washington: un avion de mici dimensiuni, urmărit de avioane de vânătoare, s-a prăbuşit

  • Avioane de vânătoare F-16 au urmărit un avion de mici dimensiuni în zona Washington, SUA.
  • Pilotul aparatului era inconştient, iar ulterior avionul s-a prăbuşit în Virginia.
  • Niciun supravieţuitor nu a fost găsit la locul prăbuşirii, a anunţat poliţia, potrivit Reuters.
1353 afișări
Imaginea articolului Incident la Washington: un avion de mici dimensiuni, urmărit de avioane de vânătoare, s-a prăbuşit

Avioanele de vânătoare F-16 au fost ridicate de la sol deoarece avionul uşor a încălcat spaţiul aerian din jurul capitalei, SUA, Washington D.C. Avioanele de vânătoare cu reacţie au creat un boom sonic deasupra capitalei americane în timp ce urmăreau avionul Cessna, au susţinut oficialii.

Patru persoane se aflau la bordul avionului uşor, dar la locul prăbuşirii din statul Virginia nu a fost găsită nicio persoană în viaţă. Proprietarul aparatului de zbor, John Rumpel, a declarat pentru Washington Post că la bord se aflau fiica sa, un nepot şi bona acesteia.

„Nu ştim nimic despre accident. Discutăm acum cu FAA", a spus Rumpel.

Armata americană a încercat să ia legătura cu pilotul, care nu răspundea, până când Cessna s-a prăbuşit în apropiere de Pădurea Naţională George Washington din Virginia, a explicat Comandamentul nord-american de apărare aerospaţială (NORAD) într-un comunicat.

„Avioanele NORAD au fost autorizate să se deplaseze la viteze supersonice şi este posibil ca un boom sonic să fi fost auzit de locuitorii din regiune", se arată în comunicatul în care mai scrie că avioanele NORAD au folosit rachete de semnalizare în încercarea de a atrage atenţia pilotului.

Cessna părea să zboare pe pilot automat, a precizat o sursă din rândul anchetatorilor. De asemenea, un oficial american a declarat că avioanele de vânătoare nu au provocat accidentul.

Cessna a decolat de pe un aeroport din Tennessee şi se îndrepta spre New York, a precizat FAA într-un comunicat, adăugând că împreună cu Consiliul Naţional pentru Siguranţa Transporturilor va investiga prăbuşirea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici