INCIDENTE în Cisiordania: Trei palestinieni, împuşcaţi mortal de soldaţi israelieni

Trei palestinieni au fost împuşcaţi mortal luni de către soldaţi israelieni în Cisiordania, în incidente care au avut loc în oraşul Hebron şi în apropiere, informează agenţia de presă DPA în pagina electronică.

338 afișări
Imaginea articolului INCIDENTE în Cisiordania: Trei palestinieni, împuşcaţi mortal de soldaţi israelieni

INCIDENTE în Cisiordania: Trei palestinieni, împuşcaţi mortal de soldaţi israelieni (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

În ultimul incident armat, soldaţi israelieni au deschis focul împotriva unor palestinieni care aruncau cu pietre, împuşcând un tânăr de 19 ani în cap, potrivit Ministerului palestinian al Sănătăţii. Anterior, în cursul aceleiaşi zile, soldaţii au împuşcat mortal doi palestinieni despre care se credea că erau implicaţi în atacuri cu cuţite.

Numărul incidentelor între israelieni şi palestinieni a ajuns astfel la 42 în ultimele trei săptămâni.

Luni seara, avioane de război israeliene au efectuat două raiduri aeriene asupra unor obiective ale militanţilor din Fâşia Gaza, drept răspuns la lansarea de rachete asupra Israelului, potrivit unor oficiali de securitate din Fâşia Gaza. Ministerul de Interne palestinian, condus de gruparea Hamas, a transmis că avioane israeliene F-16 au lovit un turn de comunicaţii şi o altă ţintă în oraşul Rafah din Fâşia Gaza, însă în niciunul dintre cazuri nu au fost raportate victime.

Premierul israelian, Benjamin Netanyau, a reiterat luni faptul că instituirea unui stat palestinian este imposibilă în prezent. "La momentul actual este nevoie de un control asupra teritoriului vizibil cu ochiul liber", a spus acesta, citat de ziarul Haaretz.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici