Incidente în Sudan. Şeful Al Jazeera a fost arestat

  • Forţele de securitate l-au arestat duminică pe şeful redacţiei la Khartoum a canalului de televiziune qatariot Al Jazeera.
  • Astfel, s-a intensificat presiunea asupra media după moartea a şase manifestanţi într-una dintre cele mai sângeroase zile după lovitura militară.
541 afișări
Imaginea articolului Incidente în Sudan. Şeful Al Jazeera a fost arestat

Al Jazeera

După arestarea a sute de activişti, opozanţi şi manifestanţi ostili loviturii de stat desfăşurată la 25 octombrie de generalul Abdel Fattah al-Burhan, autorităţile "au percheziţionat casa şefului biroului Al Jazeera, Al Musalmi Al Kabbashi", un sudanez, şi "l-au arestat", potrivit canalului de televiziune prin satelit.

Sudanul a intrat într-o perioadă de turbulenţe la 25 octombrie când generalul al-Burhan, şeful armatei şi autorul loviturii de stat, a arestat majoritatea civililor cu care împărţea puterea, a dizolvat instituţiile ţării, printre care cea mai importantă - Consiliul Suveranităţii -, şi a decretat stare de urgenţă.

De atunci, Al Jazeera a acoperit şi a transmis în direct manifestaţiile ostile puciului şi, în urmă cu mai puţin de o săptămână, i-a luat un interviu generalului al-Burhan, care a acordat doar două interviuri de la lovitura sa de stat.

"Peste 50 de persoane au fost arestate sâmbătă. Judecătorii au ordonat eliberarea lor, dar poliţia i-a dus într-un loc necunoscut", a declarat pentru AFP avocatul Enaam Attik.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici