Incidente violente în Cisiordania între israelieni şi palestinieni

  • Soldaţii israelieni au împuşcat mortal un palestinian în Cisiordania, au declarat oficiali palestinieni din domeniul sănătăţii.
  • Tot sâmbătă, un palestinian a înjunghiat un israelian în Ierusalim, a anunţat poliţia, potrivit Reuters.
783 afișări
Imaginea articolului Incidente violente în Cisiordania între israelieni şi palestinieni

Armata israeliană a anunţat că trupele sale au încercat să reţină un vehicul care a trecut ilegal în Israel. Potrivit anunţului, şoferul vehiculul a accelerat şi a lovit un soldat, după care „soldaţii au tras în direcţia maşiniii".

Unul dintre pasageri a murit la spital, au declarat oficiali ai spitalului palestinian. Tatăl victimei a declarat pentru agenţia palestiniană de ştiri Qudsnet că fiul său se îndrepta spre locul de muncă atunci când a fost împuşcat. Nu se ştie dacă bărbatul avea permis de intrare în Israel.

Într-un incident separat în Cisiordania un şofer palestinian a intrat cu maşina într-o cabină de pază, au declarat oficialii israelieni din domeniul apărării.

La Ierusalim, poliţia a anunţat că a împuşcat şi „neutralizat" un palestinian care a înjunghiat şi rănit grav un israelian. Un videoclip care a circulat pe reţelele de socializare l-a arătat pe presupusul atacator zăcând rănit pe un teren de joacă unde copiii joacă fotbal, în timp ce un ofiţer de poliţie înarmat stă deasupra lui.

Violenţele din Cisiordania s-au intensificat în ultimele luni, ajungând uneori şi în Ierusalim, după ce forţele israeliene au început o campanie ca răspuns la o serie de atacuri comise de palestinieni în Israel.

Negocierile de pace mediate de SUA, menite să pună capăt conflictului vechi de zeci de ani şi să stabilească un stat palestinian în Cisiordania, Ierusalimul de Est şi Gaza, nu au mai câştigat teren din 2014 şi nici nu dau semne de revigorare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici