Incidentele anti-musulmane au crescut foarte mult în SUA după atacul Hamas din Israel

  • Numărul incidentelor anti-musulmane a crescut foarte mult în SUA după atacul Hamas din Israel.
  • Plângerile privind discriminarea şi ura s-au înmulţit în ultimele luni şi s-a observat o creştere de aproximativ 180%, susţine o organizaţie americană, citată de Reuters.
630 afișări
Imaginea articolului Incidentele anti-musulmane au crescut foarte mult în SUA după atacul Hamas din Israel

Sursa foto: Freepik

Consiliul pentru Relaţii Americano-Islamice (CAIR) a declarat luni că a primit 3.578 de plângeri în ultimele trei luni din 2023, provocate de „un val continuu de ură anti-musulmană şi anti-palestiniană”.

Concret, este o creştere cu 178% a numărului de plângeri în comparaţie cu perioada similară a anului trecut.

La începutul lunii ianuarie, Liga Anti-Defăimare a anunţat şi ea că după 7 octombrie, incidentele antisemite din SUA au crescut cu 360%

Autorităţile sunt în alertă. Departamentul de Justiţie al SUA monitorizează valul de ameninţări împotriva evreilor şi musulmanilor, iar preşedintele Joe Biden a condamnat, de mai multe ori, antisemitismul şi islamofobia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici