India alege pentru prima oară în istoria sa o femeie în funcţia de preşedinte - AFP

India a ales sâmbătă, pentru prima oară în istoria sa, o femeie - Pratibha Patil - în funcţia de preşedinte, a anunţat presa oficială, citată de AFP.

2 afișări
Imaginea articolului India alege pentru prima oară în istoria sa o femeie în funcţia de preşedinte - AFP

India alege pentru prima oară în istoria sa o femeie în funcţia de preşedinte - AFP

Pratibha Patil, avocat în vârstă de 72 de ani, a câştigat fără probleme şi cu un avans semnificativ cursa disputată cu vicepreşedintele în exerciţiu, Bhairon Singh Shekhawat, în vârstă de 84 de ani, pentru asumarea acestui post mai mult onorific, a anunţat postul de televiziune Doordarshan.

Sonia Gandhi, preşedintele Partidului Congresului, de guvernământ, a propus-o pe Patil - relativ necunoscută până atunci - pentru acest post, apreciind că alegerea unei femei în funcţia de preşedinte al ţării va ajuta lupta împotriva discriminării căreia îi cad victime femeile din India.

În cadrul campaniei electorale - cea mai disputată din istoria Indiei, pentru această funcţie - Patil a fost acuzată în special că şi-a protejat fratele care este bănuit de omor, şi soţul implicat într-un scandal legat de o sinucidere.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici