India ameninţă Pakistanul că va RIPOSTA după uciderea a doi militari indieni. Pakistanul neagă acuzaţiile

India ameninţă că va riposta atacului "odios" soldat cu moartea a doi militari indieni, lansat, conform armatei indiene, de trupele pakistaneze care ar fi pătruns pe teritoriul indian în apropierea frontierei cu provincia disputată Kashmir, afirmă ministrul indian de Externe, Salman Khurshid.

295 afișări
Imaginea articolului India ameninţă Pakistanul că va RIPOSTA după uciderea a doi militari indieni. Pakistanul neagă acuzaţiile

India ameninţă Pakistanul că va riposta după uciderea a doi militari indieni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Trebuie să facem ceva şi vom face, dar acest lucru trebuie făcut după o examinare atentă a tuturor detaliilor, împreună cu Ministerul Apărării. Este absolut inacceptabil, odios, teribil şi nechibzuit" din partea Pakistanului, a continuat Khurshid.

Doi militari indieni au fost ucişi marţi de armata pakistaneză în apropierea frontierei provinciei Kashmir, disputată de cele două puteri nucleare.

Duminică, un militar pakistanez a fost ucis într-un schimb de focuri între trupele indiene şi cele pakistaneze izbucnit la frontieră.

India l-a convocat pe ambasadorul pakistanez

India l-a convocat pe ambasadorul Pakistanului după moartea celor doi soldaţi indieni, ucişi de trupele pakistaneze.

"Ambasadorul Pakistanului a fost convocat pentru a se întâlni cu secretarul Afacerilor Externe", Ranjan Mathai, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Syed Akbaruddin.

Ministrul indian al Apărării, A.K. Antony, a calificat anterior drept "inuman" modul în care armata pakistaneză a tratat soldaţii ucişi. Potrivit informaţiilor apărute în presă, unul dintre cei doi soldaţi a fost decapitat.

Potrivit cotidianului Hindustan Times, celuilalt soldat i-a fost tăiat gâtul. 

Acest incident alimentează din nou tensiunile între cele două puteri nucleare rivale care au reluat timid dialogul de pace după îngheţarea relaţiilor lor în urma atentatelor de la Mumbai, în 2008, atribuite de India unui grup islamist cu sediul în Pakistan sprijinit de armata pakistaneză.

Pakistanul neagă că ar fi ucis doi militari indieni

Armata pakistaneză a dezminţit, miercuri, că a existat un schimb de focuri şi doi militari indieni au murit, cu o zi înainte, la frontiera dintre cele două ţări, aşa cum pretind autorităţile de la New Delhi.

"Autorităţile indiene au fost informate că Pakistanul a verificat pe teren şi nu a găsit nimiciun element care să susţină acuzaţiile Indiei", a declarat un oficial militar într-un mesaj transmis presei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici