India inaugurează primul submarin nuclear de fabricaţie proprie

India şi-a inaugurat duminică primul submarin nuclear, un progrogres considerat istoric de premierul Manmohan Singh.

41 afișări
Imaginea articolului India inaugurează primul submarin nuclear de fabricaţie proprie

India inaugurează primul submarin nuclear de fabricaţie proprie (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Ceremonia s-a desfăşurat în localitatea meridională Visakhapatnam, în statul Andra Pradesh.

Propulsat cu ajutorul unui reactor de 85 de megawaţi şi putând atinge 44 de kilometri pe oră sub apă, Arihant (distrugător de inamici) integrează India în clubul închis al ţărilor care au construit propriile submarine nucleare (China, Franţa, Statele Unite, Marea Britanie, Rusia).

"Nu urmărim nici un scop agresiv şi nu încercăm să ameninţăm pe nimeni", a declarat Singh, citat de agenţia Press Trust of India (PTI).

"Este un moment istoric în cadrul Apărării noastre naţionale", a declarat el.

Submarinul de 6.000 de tone va fi testat timp de doi ani în Golful Bengal, înainte de a fi dat în folosinţă, potrivit PTI.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici