India suspectează că Iranul a organizat comiterea unui atac la Ambasada Israelului din New Delhi

  • India atribuie Iranului un atac produs la Ambasada Israelului din New Delhi.
  • Mai multe vehicule au fost avariate după o explozie produsă pe 29 ianuarie în New Delhi.
  • Surse: Atacul a fost comandat de Forţa Quds a Gardienilor Revoluţiei din Iran.
576 afișări
Imaginea articolului India suspectează că Iranul a organizat comiterea unui atac la Ambasada Israelului din New Delhi

India suspectează că Iranul a organizat comiterea unui atac la Ambasada Israelului din New Delhi

Autorităţile din India suspectează că Iranul a organizat atacul care a vizat în ianuarie Ambasada Israelului din oraşul New Delhi, afirmă surse din cadrul comisiei de anchetă, citate de cotidianul The Hindustan Times şi de site-ul Ynetnews.com.
 
Pe 29 ianuarie, o bombă a explodat în faţa Ambasadei Israelului din capitala Indiei. Mai mute vehicule au fost avariate, dar nu s-au înregistrat victime. Explozia a avut loc la împlinirea a 29 de ani de relaţii diplomatice între Israel şi India.
 
Conform serviciilor antiteroriste din India, atacul a fost comandat de Forţa Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei din Iran şi a fost comis de o celulă teroristă şiită indiană. Atacul ar putea fi o reacţie la atacuri israeliene şi americane soldate cu moartea unor cetăţeni iranieni.
 
Autorităţile indiene au fost ajutate în investigaţie de specialişti ai Serviciului israelian de informaţii Mossad.
 
"Faptul că bomba nu a fost de mare putere, neavând scopul de a provoca victime, se datorează relaţiilor amicale pe care Iranul le are cu India. Dar mesajul este clar şi ameninţarea este reală", afirmă un expert indian.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici