„Indignare” la Chişinău după ce mai multe resturi ale unor rachete au căzut în Republica Moldova

Autorităţile din Republica Moldova au condamnat atacurile ruseşti din Ucraina şi s-au declarat revoltate de faptul că resturi de rachete au aterizat pe teritoriul său.

884 afișări
Imaginea articolului „Indignare” la Chişinău după ce mai multe resturi ale unor rachete au căzut în Republica Moldova

Guvernul din Moldova a condamnat atacurile cu rachete ale Rusiei împotriva Ucrainei vecine şi şi-a exprimat „indignarea" că resturi de la o rachetă au căzut sâmbătă pe teritoriul său, potrivit CNN.

„Nu există nicio justificare politică, istorică şi cu atât mai mult morală pentru uciderea civililor şi atacarea infrastructurii care asigură supravieţuirea populaţiei", a declarat premierul Natalia Gavriliţa.

De asemenea, ea a denunţat „nerespectarea suveranităţii Republicii Moldova, spaţiul său aerian fiind astăzi din nou invadat şi rămăşiţele unei rachete au fost găsite în apropierea localităţii Larga din raionul Briceni".

Ministerul de Interne al Republicii Moldova a anunţat sâmbătă că au fost găsite resturi de rachete în nordul ţării, în urma loviturilor aeriene ale Rusiei asupra Ucrainei.

„Urmare a bombardamentelor masive ale Rusiei asupra Ucrainei, o patrulă a poliţiei de frontieră a descoperit, în această după amiază, în zona sectorului de frontieră Larga (r. Briceni), resturile unei rachete, provenită din atacurile aeriene ale Rusiei asupra Ucrainei", a precizat ministerul pe Facebook.

Ministerul de la Chişinău anunţă că Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră a pus în aplicare planul de urgenţă şi a sporit numărul patrulelor de poliţiei pe zona de frontieră cu Ucraina.

Este cel de-al treilea caz în care resturi ale unor rachete provenite din bombardamentele asupra Ucrainei cad pe teritoriul Republicii Moldova.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici