"Indignaţi" din Spania, Franţa şi Olanda şi-au instalat tabăra într-un parc din Bruxelles

Aproape 150 de membri ai mişcării "indignaţilor" plecaţi din Spania, Franţa şi Olanda s-au instalat sâmbătă într-un parc din Bruxelles, unde au început să-şi ridice corturile, în pofida opoziţiei autorităţilor locale.

430 afișări
Imaginea articolului "Indignaţi" din Spania, Franţa şi Olanda şi-au instalat tabăra într-un parc din Bruxelles

"Indignaţi" din Spania, Franţa şi Olanda şi-au instalat tabăra într-un parc din Bruxelles

Manifestanţii, cărora li s-au alăturat şi tineri belgieni, au ajuns sâmbătă după-amiază în parcul Elisabeth, aflat în apropierea bazilicii naţionale.

Instalarea taberei a fost interzisă printr-un ordin municipal, deoarece parcul nu dispune de nici o sursă de apă.

"Încă de dimineaţă, în zona bazilicii a fost amplasat un important dispozitiv de poliţie, cu poliţişti călare, câini utilitari şi autobuze pentru transportul celor reţinuţi", au afirmat manifestanţii.

Primarul din Koekelberg, comună care face parte din aglomerarea Bruxelles, le-a propus acestora să se instaleze într-o clădire neocupată a universităţii Flandrei, unde ar putea dispune de "condiţii sanitare optime de primire".

"Ar putea fi o soluţie, însă indignaţii nu sunt dispuşi să accepte impunerea unei autorităţi", a declarat Kim Le Queng, reprezentant al manifestanţilor belgieni.

"Indignaţii" veniţi din mai multe ţări europene intenţionează să rămână o săptămână în capitala belgiană, unde urmează să li se alăture şi alţi manifestanţi. Câteva sute sau chiar mii de persoane sunt aşteptate la Bruxelles la 15 octombrie, când sunt programate demonstraţii în mai mult de 400 de oraşe din cel puţin 45 de ţări.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici