Indonezia: Cel puţin 50 de morţi după ruperea unui baraj (Video)

Cel puţin 50 de persoane au murit înecate în noaptea de joi spre vineri, la periferia capitalei indoneziene Jakarta, după ruperea barajului unui lac de acumulare în urma inundaţiilor puternice, au anunţat autorităţile.

321 afișări
Imaginea articolului Indonezia: Cel puţin 50 de morţi după ruperea unui baraj (Video)

Indonezia: Cel puţin 50 de morţi după ruperea unui baraj (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Numărul morţilor a atins 50 după descoperirea a noi cadavre", a declarat un oficial din cadrul centrului de criză al Ministerului Sănătăţii, Rustam Pakaya.

Numărul victimelor ar putea creşte pe măsură ce căutările avansează, în timp ce 500 de case au fost inundate parţial sau total, în zonele rezidenţiale Cireundeu şi Tangerang, în sudul capitalei.

"Barajul a cedat la ora (locală) 02.00 (joi, 21.00 ora României). Plouase mult şi rafalele puternice de vânt au dezrădăcinat copacii", a explicat un oficial din cadrul Ministerului Sănătăţii, Danang Susanto.

Apa mlăştinoasă a urcat brusc la 1,5-2 metri în zonele rezidenţiale Cirendeu şi Tangerang, foarte populate şi formate în special din case mici şi puţin solide, potrivit declaraţiilor locuitorilor. Majoritatea au fost surprinşi în somn de această situaţie.

"Era ca şi cum te-ai fi aflat în centrul unui tsunami. Oamenii strigau «urcă apa» şi câinele nostru lătra", a declarat un locuitor, Minu, pentru site-ul de ştiri Detikcom.

"Casa mea a fost devastată. Doi vecini fac parte dintre victime. Un asemenea dezastru nu s-a mai întâmplat înainte", a adăugat Mabruri, un alt locuitor al cartierului cel mai grav afectat.

Locuitorii, dintre care unii şi-au găsit refugiu pe acoperişurile caselor, au fost evacuaţi către o universitate din apropiere.

Inundaţiile şi alunecările de teren nu sunt rare în Indonezia în timpul sezonului ploios, care corespunde iernii în emisfera nordică.

Video stirileprotv.ro

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici