Indonezia: Zeci de morţi sau dispăruţi în urma alunecărilor de pământ

O alunecare de teren provocată de ploile torenţiale din cursul nopţii de marţi spre miercuri au provocat moartea sau dispariţia a 81 de persoane în provincia indoneziană Java Centrală, au anunţat miercuri serviciile pentru situaţii de urgenţă.

1 afișare
Imaginea articolului Indonezia: Zeci de morţi sau dispăruţi în urma alunecărilor de pământ

Indonezia: Zeci de morţi sau dispăruţi în urma alunecărilor de pământ

Un oficial din cadrul provinciei a declarat că alunecările de teren au fost cele mai grave din regiune în ultimul sfert de secol, determinând mii de persoane să se mute în adăposturi temporare, după ce casele lor au fost îngropate sau luate de torenţi.

Echipele de salvare şi poliţia încearcă să ajungă la zonele afectate, în timp ce drumurile sunt blocate din cauza inundaţiilor, a anunţat purtătorul de cuvânt al poliţiei din provincia Syahroni.

Coordonatorul agenţiei locale pentru managementul dezastrelor a declarat că 36 de cadavre au fost descoperite, în timp ce alte 30 de persoane sunt îngropate în noroi în districtul Karang Anyar, în apropiere de malul faimosului râu Bengawan Solo.

O persoană a decedat şi alte 14 persoane sunt date dispărute în districtul Wonogiri, la 30 de kilometri sud de Karanganyar, dar lipsa de echipamente încetineşte eforturile echipelor de salvare.

"Este dificil pentru orice ajutor să ajungă în zonă, în timp ce echipele locale sunt lăsate pe cont propriu", a declarat Julianto, un oficial din cadrul Guvernului provincial.

"Alunecările de teren ne-au luat prin suprindere. Aceasta este prima dată în ultimii 25 de ani când un eveniment de o asemenea amploare s-a produs în Java Centrală", a declarat el.

Mii de săteni din zonele afectate de indunaţii şi alunecări de teren s-au mutat în adăposturi temporare şi în corturi amplasate de echipele de intervenţie locale, a precizat Julianto.

Echipele de intervenţie şi poliţia acţionează cu dificultate în zonele afectate întrucât drumurile au fost distruse, relatează un purtător de cuvânt al poliţiei din provincia Syahroni.

În Indonezia alunecările de teren sunt frecvente întrucât ploile tropicale dislocă foarte uşor dealurile despădurite după ani de tăiere a pădurilor în lipsa cărora solul nu mai poate fi fixat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici