Inedit: Autorităţile din Viena au deschis un cont pe platforma pentru adulţi OnlyFans. Protest faţă de cenzura artei pe reţelele de socializare

  • Capitala Austriei a găsit o nouă modalitate de a promova operele artistice.
  • Consiliul de turism din Viena a deschis un cont pe platforma pentru adulţi OnlyFans.
  • Decizia este şi o formă de protest împotriva cenzurii aplicate de reţele de socializare, ce afectează muzeele ​​şi galeriile de artă.
  • OnlyFans este singura reţea socială care permite prezentarea nudităţii.
1596 afișări
Imaginea articolului Inedit: Autorităţile din Viena au deschis un cont pe platforma pentru adulţi OnlyFans. Protest faţă de cenzura artei pe reţelele de socializare

În iulie, contul de TikTok al Muzeului Albertina a fost suspendat şi apoi blocat pentru că a afişat lucrări ale fotografului japonez Nobuyoshi Araki care arătau un sân feminin ascuns. Închiderea contului a venit după un incident similar în 2019, când Instagram a decis că o pictură a lui Peter Paul Rubens a încălcat standardele platformei care interzic orice reprezentare a nudităţii - chiar şi cele care sunt „de natură artistică”.

În 2018, o fotografia postată de Muzeului de Istorie în care era înfăţişată figurina Venus of Willendorf, veche de 25.000 de ani, a fost considerată pornografică de Facebook şi scoasă de pe platformă, relatează The Guardian.

Helena Hartlauer, un purtător de cuvânt al consiliului de turism din Viena, a declarat că oraşul şi instituţiile sale culturale consideră că este „aproape imposibil” să folosească opere de artă nudă în materiale de promovare.

„Aceste opere de artă sunt cruciale şi importante pentru Viena - când te gândeşti la autoportretul lui Schiele din 1910, este una dintre cele mai iconice opere de artă. Este nedrept şi frustrant să nu poţi să le foloseşti pe un instrument de comunicare precum reţelele sociale. De aceea ne-am gândit la OnlyFans: în cele din urmă, o modalitate de a arăta aceste lucruri".

Primii abonaţi la „Conţinutul 18+ al Vienei” de pe OnlyFans vor primi bonus fie un Vienna City Card, fie un bilet de intrare pentru a vedea personal una dintre lucrările de artă.

Consiliuul de turism reînnoieşte eforturile de a promova Viena ca destinaţie de călătorie, deoarece guvernul austriac a relaxat restricţiile de frontieră pentru cetăţenii străini. Sosirile au scăzut cu 78,4% în 2020 comparativ cu 2019.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici