Înregistrare video cu unul dintre cei cinci britanici răpiţi în 2007 la Bagdad

Grupul care a răpit cinci britanici în Irak, în urmă cu aproape doi ani, a trimis ambasadei britanice la Bagdad o înregistrare, în care este înfăţişat unul dintre ei, a anunţat Ministerul britanic de Externe.

15 afișări
Imaginea articolului Înregistrare video cu unul dintre cei cinci britanici răpiţi în 2007 la Bagdad

Înregistrare video cu unul dintre cei cinci britanici răpiţi în 2007 la Bagdad (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Confirm că am primit o înregistrare în care este înfăţişat unul dintre ostaticii britanici răpiţi în 2007", a declarat o purtătoare de cuvânt a ministerului. Înregistrarea nu a fost furnizată presei.

Purtătoarea de cuvânt a refuzat însă să dea vreun detaliu, limitându-se doar să precizeze că înregistrarea este, "evident, un eveniment important". "Acest lucru este clar, însă vom depune în continuare eforturi pentru ca ostaticii să fie eliberaţi teferi", a adăugat ea.

Potrivit postului britanic Channel 4, înregistrarea ar fi fost realizată în urmă cu opt zile. Ostaticul Peter Moore ar declara că ceilalţi sunt bine trataţi şi ar cere Guvernului britanic să obţină eliberarea lor.

Cei cinci britanici fuseseră răpiţi de circa 40 de bărbaţi înarmaţi purtând uniforme de poliţie, la Ministerul de Finanţe din Bagdad, la 29 mai 2007.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici