Înregistrarea din cabina avionului doborât cu rachete de Iran arată că toată lumea era în viaţă după primul impact

  • Cutiile negre ale avionului ucrainean demonstrează că pasagerii, cât şi piloţii, erau în viaţă după primul impact
  • Ultimul raport arată că aeronava a fost lovită de două rachete la un interval de 25 de secunde
  • După ce au negat orice implicare în tragedie, Iranul a recunoscut că a doborât avionul “din greşeală”
  • Toate cele 176 de persoane de la bord au fost ucise.
11138 afișări
Imaginea articolului Înregistrarea din cabina avionului doborât cu rachete de Iran arată că toată lumea era în viaţă după primul impact

Înregistrarea din cabina avionului doborât cu rachete de Iran arată că toată lumea era în viaţă după primul impact

Cutia neagră a avionului ucrainean prăbuşit din greşeală de Iran în ianuarie, a înregistrat o conversaţie de 19 secunde din cabina de pilotaj, imediat după ce aeronava a fost lovită de prima rachetă, scrie BBC.

Datele furnizate de avionul ucrainean, un Boeing 737, au indicat că piloţii şi pasagerii erau în viaţă înainte ca aeronava să fie dobotâtă de a doua rachetă, a declarat autoritatea aeronautică iraniană.

Avionul companiei Ukrainian International Airlines s-a prăbuşit la 8 ianuarie la câteva minute după decolarea de pe aeroportul din Teheran. Toate cele 176 de persoane de la bord au fost ucise.

După ce a negat iniţial orice implicare în incident, Iranul a recunoscut că a prăbuşit din „greşeală” aeronava afirmând că este o "eroare dezastruoasă" a forţelor terestre  care fac parte din Gardienii Revoluţiei sau Corpul Gărzilor Revoluţionare Iraniene.

Forţele aeriene din Iran erau în alertă la momentul respectiv. Cu câteva ore înainte de tragedie, ţara a tras rachete balistice spre două baze americane din Irak, ca răspuns la moartea generalului iranian Qasem Soleimani, ucis în urma unui raid american la Bagdad.

Ultimele detalii

Duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, căpitanul Zanganeh, şeful Organizaţiei Aviaţiei Civile din Iran (CAOI), a declarat că „19 secunde, după ce prima rachetă a lovit avionul, vocile piloţilor din interiorul cockpitului au indicat că pasagerii erau în viaţă”.

Totodată, el zice că informaţiile înregistrate de cutiile negre ale avionului - care conţin date cheie şi conversaţii din cabina de pilotaj - au indicat că aeronava a fost „într-un coridor de zbor normal”.

Până în momentul de faţă nu au fost dezvăluite detalii despre conversaţiile din cabina de pilotaj.

Iranul a întârziat predarea cutiilor negre, însă în iulie, le-a trimis în Franţa pentru examinare. Nici o altă parte implicată în analiza cutiilor negre nu a comentat încă acest lucru.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici