Însărcinatul cu afaceri român a fost prezent la învestirea lui Ahmadinejad - VIDEO

Însărcinatul cu afaceri al României în Iran s-a numărat printre diplomaţii UE care au fost prezenţi miercuri la ceremonia de depunere a jurământului de către preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad, informează publicaţia electronică EUObserver.

19 afișări
Imaginea articolului Însărcinatul cu afaceri român a fost prezent la învestirea lui Ahmadinejad - VIDEO

Însărcinatul cu afaceri român a fost prezent la învestirea lui Ahmadinejad (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Diplomaţi de rang înalt din state membre UE, inclusiv din România, au participat la ceremonia de învestire a lui Ahmadinejad pentru un nou mandat de preşedinte.

Preşedinţia suedeză a UE, Marea Britanie, Franţa, Spania, Finlanda, Grecia şi Cehia au fost reprezentate la nivel de ambasadori, precizează Ministerul suedez de Externe.

România, Belgia, Bulgaria, R.Cipru, Danemarca, Ungaria, Irlanda, Italia, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovenia şi Slovacia au trimis însărcinaţii cu afaceri la ceremonie. Germania şi Austria au preferat să trimită diplomaţi de ranguri mai mici.

Opoziţia iraniană contestă realegerea în funcţie a preşedintelui islamist radical, denunţând fraude comise în cursul scrutinului din 12 iunie, urmat de violenţe de stradă soldate cu moartea a aproximativ 30 de persoane.

Uniunea Europeană a criticat reprimarea protestelor postelectorale din Iran, ameninţând cu retragerea ambasadorilor după arestarea a nouă diplomaţi britanici.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici