Instanţa Supremă din Israel îi permite lui Benjamin Netanyahu să formeze guvernul, în ciuda procesului pentru corupţie

Curtea Supremă a Israelului a decis, miercuri, să-i permită premierului israelian, Benjamin Netanyahu, să formeze un nou guvern, eliminând astfel ultimul obstacol major în calea obţinerii celui de-al cincilea mandat de lider al statului, scrie The New York Times.

352 afișări
Imaginea articolului Instanţa Supremă din Israel îi permite lui Benjamin Netanyahu să formeze guvernul, în ciuda procesului pentru corupţie

Instanţa Supremă din Israel îi permite lui Benjamin Netanyahu să formeze guvernul, în ciuda procesului pentru corupţie

Înalta Curte a respins în unanimitate petiţiile care cerea ca lui Netanyahu să nu i se permită să formeze un nou guvern din cauza procesului penal în care este acuzat de fapte de corupţie.

De asemenea, instanţa a respins blocarea acordului pe care Netanyahu l-a semnat cu Benny Gantz, fostul său contracandidat la ultimele trei alegeri parlamentare.

Cei doi rivali au anunţat că şi-au unit forţele pentru a forma un guvern şi a oferi statului o guvernare normală în condiţiile situaţia de urgenţă creată de pandemia de Covid-19 şi din dorinţa de a evita un al patrulea tur de scrutin.

În urma deciziei de miercuri, Benjamin Netanyahu va putea forma pentru a patra oară consecutiv, şi a cincea oară în cariera sa politică, un guvern.

Netanyahu, în vârstă de 70 de ani, urmează să se prezinte în faţa instanţei pentru a fi judecat pentru luarea de mită, fraudă şi alte acuzaţii de corupţie, pe 24 mai.

Imediat după decizia instanţei, premierul a anunţat că va depune jurământul pentru preluarea noului mandat pe data de 13 mai. Atunci, Benjamin Gantz, în vârstă de 60 de ani, va prelua funcţia de adjunct şi prim-ministru supleant. Cei doi au convenit să schimbe rolurile după 18 luni.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici